Hotel Memories

A közel 600 éves városfal egy részlete, az egyedi design és a válogatott vintage bútorok, egy hosszú nap végén egy pohár bor mellett elhangzott történetek, a profi és vidám szállodai csapat, a fantasztikus reggeli.. csak néhány azokból az emlékekből amelyeket nálunk megtalálhatsz.

Mindezt Budapest belváros központjában, a csendes és történelmi Bástya utcában, a Kálvin tértől mindössze pár lépésre. Központi elhelyezkedésünknek köszönhetően akár gyalog, akár tömegközlekedéssel fel tudsz fedezni olyan nevezetességeket, mint a Magyar Nemzeti Múzeum, a Nagyvásárcsarnok vagy a Dohány utcai zsinagóga, de bőven találsz éttermeket, bárokat, kávézókat és vásárlási lehetőséget is a környéken. Nézd meg a legnagyobb márkák kínálatát a Váci utcában, kóstolj meg egy különleges süteményt a híres Gerbeaud Cukrászdában vagy próbáld ki a patinás Gellért Gyógyfürdő szolgáltatásait.

A Hotel Memories egy ékszerdoboz 34 szobával, 6 különböző szobatípussal, saját wellness részleggel, fitness cornerrel, és saját borbárral, bisztróval. Indítsd a napodat egy jó kávéval, a gasztroélménynek is beillő bőséges reggelivel, és pihend ki magad egy fárasztó budapesti nap után a Hotel Memories szolgáltatásaival, legyen az egy frissítő wellness, relaxáló masszázs, vagy egy kiadós vacsora a legjobb hazai borokkal.

Épületünk műemlék épület, mely a pinceszinten húzódó városfal maradványának köszönhető, melynek jelentős része mára megsemmisült, így a megmaradt falrészek védett értéket képeznek. A wellness szinten a városfal egy részlete megtekinthető, valamint szintén erre emlékeztet a földszinten elhelyezett műemlék tábla is.

A városfal története olyan viszontagságokkal teli, mint a magyar történelem maga. Nem véletlen, hiszen velünk együtt élt, és történelme egészen a XIII. század első felére nyúlik vissza. Az 1241-es tatárjáráskor leégett és nem is állították helyre, de ezt követően 1444-1479 között kiépült egy védelmi vonal a mai Kiskörút mentén, a Dunától a Kálvin tér felé, mely az Astorián és a Vörösmarty téren is áthaladt. Hossza 2,2 km volt, magassága pedig körülbelül 8-9 méter lehetett. A török hódításnak sajnos nem tudott ellenállni, ezért Buda visszafoglalására már nagyon romos állapotban volt, újjáépítésére pedig sosem került sor, de maradványait a mai napig őrzi épületünk is.

Comments are closed